top of page

Teksel Tekstil Ar&Ge Departmanı Sunar

Güncelleme tarihi: 18 Tem 2023

Teksel Tekstil Ar&Ge Departmanı üstün özelliklerle donatılmış SAF GÜMÜŞ ve UMORFİL elyaf karışımlı ipliğini gururla sunar.



SAF GÜMÜŞ & UMORFİL İPLİK


SAF GÜMÜŞ yüzyıllar boyunca korunma ve tedavi amaçlı olarak birçok kültürde kullanılmıştır. Günümüzde de bu özellikleri ile birden fazla alanda kullanımı devam etmektedir. İpliğimizde bulunan %99,99 oranındaki Saf Gümüş; oligodinamik etkinliği ile 650 farklı türde bakterinin ve mikrobun DNA’sını parçalayarak çoğalmalarını engeller. Ayrıca iletkenliği yüksek bir metal olması sebebiyle cilde temas ettiği noktalarda sinir hücreleri arasındaki elektrik devresini tamamlayarak kan dolaşımının hızlanmasını destekler.


SAF Gümüş'ün koruyucu özelliği, iyon salınımı ile gerçekleşmektedir. Nemli veya ıslak ortamlarda SAF Gümüş'ün iyon salınım gücü iki katına kadar çıkabilmektedir. Saf Gümüş elyafı Oeko-Tex Standart 100 Class-1 sertifikasına sahiptir. Saf Gümüşlü ipliğimizin akredite kurumlardan alınmış Antistatik, Antibakteriyel ve Antifungal sertifikaları bulunmaktadır.


Umorfil elyafı, balık pullarından gelen Kolajen Peptid polimerlerin ve selülozik bileşenlerin meydana getirdiği biyo-polimer yapılardır. Cilt dostu özelliği taşıyan Umorfil, tıbbi düzeyde cilt hassasiyeti/tahriş testini (ISO 10993) başarıyla geçmiştir.


Ayrıca Anti-Aging özelliği sayesinde yaşlanma karşıtı etki sağlamaktadır. Umorfil’in yüksek nem tutma yeteneği özellikle hassas ciltler için faydalı olup, gümüşün iyon salınımı gücünün yükselmesine yardımcı olur. UMORFİL Elyafının koku giderici özelliği sizlere konforlu bir gün sunarken, ANTİSTATİK ve ANTİ-UV özellikleri dış etkenlere karşı korunmanıza yardımcı olur. Ayrıca yeni doğanlarda sıklıkla görülen atopik cilt hastalıklarına karşı da bebeklerin cilt sağlığını destekler.


%99,99 SAFLIĞINDA GÜMÜŞ ve UMORFIL Elyaflarının karışımı sonucunda;

Saf Gümüş, Umorfil ve yüksek kalite kompakt pamuk elyaflarının karışımıyla üretilen bu özel iplik, her iki elyaftan aldığı üstün özelliklerle birlikte; Akredite kurumlardan alınmış ANTİBAKTERİYEL, ANTİFUNGAL, ANTİSTATİK, ANTİAGİNG, ANTİ-UV sertifikaları ve KOLAJEN PEPTİD polimerleriyle yüksek bir korunma sunmaktadır. %99,99 oranındaki Saf Gümüş sayesinde ürün kendi kendini bakteri ve mikroplardan temizlemektedir.



bottom of page